Minder pijn door middel van een TENS apparaat bij een bevalling

Een TENS apparaat bij een bevalling? Om pijn te verminderen? Pijn verminderen klinkt vast goed. Maar ja, wat is een TENS apparaat precies?  Dit is een apparaat die veelvuldig gebruikt wordt voor pijnbestrijding. Over het algemeen voor het verminderen van (chronische) pijn, zoals bijvoorbeeld de pijn als gevolg van artritis. Echter het kan ook gebruikt worden voor pijnbestrijding bij een bevalling. Hier wordt beschreven hoe dit apparaat je helpt bij je bevalling. En bovendien waar je rekening mee moet houden.

Reden gebruik TENS apparaat bij een bevalling

Het mag duidelijk zijn. Bevallen wordt over het algemeen als pijnlijk ervaren. Misschien heb jij dat al ervaren en mag het de volgende keer wat jou betreft wel wat minder. Of misschien wordt het de eerste keer en wil je gewoon op de hoogte zijn van alles dat pijnverlichtend kan werken. Het gebruiken van een TENS apparaat is dan een optie. Naast de gebruikelijke andere opties zoals bijvoorbeeld de ruggeprik en dergelijke.

Bij de start van de bevalling komt er in je lichaam endorfine vrij. Dat is als het ware een natuurlijk stofje die de pijn verdooft. Het TENS apparaat kan je helpen om de aanmaak van endorfine te maximaliseren. Het apparaat kan zodra de weeën en de pijn heviger worden bovendien op een hogere stand gezet worden. Dit geeft jou pijnvermindering, zonder dat je daar medicatie voor gebruikt.

Ervaringen TENS apparaat bij een bevalling

Veel vrouwen gingen je al voor. Steeds meer vrouwen raken bekend met de mogelijkheid om voor een TENS apparaat bij een bevalling te kiezen. Als je de reviews leest dan valt op dat veel vrouwen er echt baat bij hebben. Natuurlijk is de pijn zeker niet helemaal weg. Er wordt echter wel vaak gezegd dat het het scherpe randje van de pijn haalt. Als de vrouwen per ongeluk op de uit knop drukten voelden ze bijvoorbeeld vaak echt verschil. Ook zijn er vrouwen die al in een te vergevorderd stadium van de bevalling zaten. Een ruggeprik is dan geen optie meer. Bij hen bleek het TENS apparaat dan echt een uitkomst. Op basis van die ervaringen zijn er dan ook verloskundigen die het TENS apparaat bij een bevalling aanraden.

Goed om te weten

Voordat je een TENS apparaat aanschaft is het goed om je te realiseren dat je het apparaat in sommige gevallen niet mag gebruiken. Bijvoorbeeld als je een pacemaker of hartritmestoornis of bijvoorbeeld een epileptische aandoening hebt.

Het is bovendien goed om te weten dat er TENS apparaten bestaan die specifiek bedoeld zijn voor gebruik tijdens de bevalling. Let daarop bij het selecteren van een TENS apparaat. Daarbij is het raadzaam om de bijsluiter natuurlijk goed te lezen en te overleggen met je verloskundige of het medisch personeel tijdens de bevalling. Zij kunnen je wellicht ook aangeven hoe het gebruik ervan precies in zijn werk gaat en hoe je er het meeste baat bij zult hebben. Kortom, schroom niet en stel gewoon je vragen. Zodat je met zo weinig mogelijk pijn je bevalling doorstaat en je daarna echt kunt genieten van die kleine.

Meer info kun je vinden op www.verlichtdepijn.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*