Herken jij deze zwangerschapssymptomen?

Voel je je al een paar weken anders dan normaal of heb je een beetje gekke klachten die je voorheen nooit had? Bedenk dan eens of je menstruatie nog normaal loopt zoals die zou moeten. Is het antwoord hierop nee? Dan is er grote kans dat je zwanger bent!

Om echt zekerheid hiervan te hebben moet je natuurlijk wel een zwangerschap test doen maar er zijn zeker een aantal symptomen die je vertellen dat de kans op een kindje erg groot is.

De menstruatie blijft uit

Het bekendste symptoom is natuurlijk het uitblijven van de menstruatie. Vooral bij een normaal erg regelmatige menstruatiecyclus valt het natuurlijk meteen op als er iets aan de hand is. Voor veel vrouwen is dit dus al een teken om toch eens een test te doen. Als je menstruatiecyclus minder regelmatig is, is het lastiger om te merken wanneer er iets veranderd is. Toch kan je dan aan de hand van andere symptomen een vermoeden krijgen.

Ook als je het vermoeden hebt dat je zwanger bent en toch een lichte bloeding krijgt is er geen reden voor teleurstelling! Het kan namelijk zijn dat je wel degelijk zwanger bent en dat je een zogenaamde innestelingsbloeding hebt gehad. Dit betekend dat het embryo zich in de baarmoederwand nestelt en dat dit een klein bloedinkje heeft veroorzaakt. Zo’n bloeding gebeurd meestal een aantal dagen na de ovulatie.

Misselijk en vermoeid

Een ander heel bekend zwangerschap symptoom is de misselijkheid. Hoewel dit meestal ochtendmisselijkheid wordt genoemd is die term een beetje misleidend, je kan er helaas de hele dag door last van krijgen. Meestal gaat deze misselijkheid in de 8e week van de zwangerschap vanzelf weg en kan je meer van de zwangerschap genieten! Naast de misselijkheid in de eerste weken kan het ook zijn dat je onverklaarbaar moe bent. Zo moe dat je in de ochtend geen energie hebt om uit bed te komen en de hele dag door het liefst wil gaan slapen. Deze vermoeidheid kan al in week 1 aanwezig zijn en is dus ook een van de allereerste zwangerschap symptomen.

De vermoeidheid heeft waarschijnlijk zijn oorsprong dat het maken van een nieuw mens ontzettend veel energie kost. Zo moet er een placenta gemaakt worden, het embryo moet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen en krijg je zelf te maken met allerlei hormonen. Zwanger zijn is hard werken voor je lijf!

Vreemd eetgedrag

Heb je opeens zin in allerlei gekke voedselcombinaties? Niet zo gek als je zwanger bent want dit is ook een van de meest voorkomende zwangerschap symptomen. Doordat je zwanger bent voel je namelijk een drang om zo veel mogelijk dingen te eten zodat je genoeg belangrijke stoffen kan doorgeven aan je ongeboren kindje. Dit kan zelfs zo erg zijn dat het lijdt tot vreetbuien. Probeer hier vooral niet te veel aan toe te geven. Te veel of ongezond eten is niet goed voor jou maar ook niet voor je baby.

Tegenovergesteld aan die vreetbuien kan het ook zijn dat je opeens een erge afkeer voor bepaalde geuren krijgt. Dit komt doordat je beter gaat ruiken als je zwanger bent. Vanuit de evolutie gezien is dit superhandig omdat je nu ruikt welk eten er eventueel schadelijk zou kunnen zijn voor je kind. Echter in de huidige tijd is die niet nodig en levert het soms vervelende situaties op als je bijvoorbeeld midden op straat misselijk wordt van sigarettenrook.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*