Herstellen van de zwangerschap

We hebben allemaal de verhalen over beroemdheden gelezen over de moeders die door zwangerschap, bevalling na bevalling zijn gevlogen. Binnen 6 weken terug naar hun pre-babylichamen. Deze vrouwen zijn veruit in de minderheid. Ze hebben toegang tot hulp en interventies die de meesten van ons niet kunnen betalen. Het is bijvoorbeeld geweldig om te lezen over de oefenprogramma’s die veel nieuwe moeders van beroemdheden gebruiken om weer in vorm te komen; de meesten van ons kunnen de baby, de was, boodschappen doen, schoonmaken en ander dagelijks werk echter niet verlaten om zich te concentreren op een uitgebreid trainingsprogramma.

Informatie over herstel

Ik had uitgebreid gelezen en onderzoek gedaan naar zwangerschap en bevalling, maar dacht niet te veel na over mijn eigen herstel van bevalling en bevalling. Er zijn realiteiten over herstel waar je niet vaak over leest, maar waar je bewust van moet zijn. Hieronder staan ​​enkele dingen die ik wou dat ik had geweten over het herstellen van de geboorte van mijn dochter:

Uitputting: geloof het! Ik hoorde dit tijdens mijn bevallingslessen en van vrienden en collega’s. Ik geloofde het niet. Ik was in uitstekende conditie, sterk, goed voorbereid. Niet zoals die andere vrouwen. HA! De meerderheid van ons, met name die van ons ouder dan 35, zal heel erg moe zijn van de levering (die ons misschien 20 of meer uren heeft opgehouden, waarvan een deel heel hard werk betekende). Als je eenmaal naar huis gaat, werk je direct aan een slaaptekort dat je waarschijnlijk niet gewend bent. Dan wordt je uitputting verergerd door elke paar uur wakker te worden om je nieuwe baby te voeden. Ik was een goede slaper voorafgaand aan mijn zwangerschap (8-10 uur per nacht) maar werkte ongeveer 2 uur per nacht gedurende de eerste 2 weken van het leven van mijn baby. Nu AJ 6 weken oud is, krijg ik elke nacht 5-6 uur slaap en dat lijkt een luxe hoeveelheid!

Symptomen

Stretching weefsel, trauma en steken. Dit gaat gebeuren. Geloof het! Bevallen doet pijn. Het strekt je lichaam uit op plaatsen en op manieren die nooit zijn uitgerekt. Soms vereist dit een episiotomie en soms scheuren uw weefsels. Tijdens mijn herstel in het ziekenhuis, elke keer dat de verpleegkundigen mijn hechtingen controleerden, was er over het algemeen een geluid zoals “oh” of de opmerking, “je bent echt gezwollen”. Ik had eigenlijk niet de moed om me daar enkele weken te voelen. Dingen waren anders met mijn lichaam en 6 weken later zijn ze dat nog steeds. Ik weet dat ik zal normaliseren, maar ik was niet voorbereid op de duur van herstel. Ik heb nieuw respect gevonden voor alle vrouwen die zijn bevallen.

Mocht het niet lukken om vanzelf te herstellen met behulp van rust of sport, dan is het verstandig om eens te oriënteren op cosmetische ingrepen. Een goede hulp hierbij is Ivy Clinics. Neem eens een kijkje op hun site.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*