Zelf online geboortekaartjes ontwerpen

Na 9 maanden wachten is het eindelijk zover: jij en jouw partner mogen jullie kindje verwelkomen. Het is begrijpelijk dat je in de wolken bent door deze prachtige gebeurtenis en het goede nieuws aan iedereen wilt laten weten. Het is gebruikelijk om de geboorte van jullie baby aan te kondigen door middel van een geboortekaartje. Een geboortekaartje is een kaartje dat is bedoeld om te laten weten dat er een baby is geboren. Deze wordt verzonden aan familie en vrienden. Het is tegenwoordig gebruikelijk om geboortekaartjes online te bestellen. Je hebt soms zelfs de mogelijkheid om zelf het perfecte geboortekaartje te ontwerpen, zoals op kaarten.studio.

Redenen om zelf een geboortekaartje te ontwerpen

Je twijfelt wellicht tussen het bestellen van een ‘standaardkaartje’ en het ontwerpen van een geboortekaartje. Het voordeel van zelf een kaartje ontwerpen, is dat je het perfecte kaartje krijgt om de geboorte van jouw kindje aan te kondigen. Een zelf ontworpen kaartje is daarnaast ook een stuk persoonlijker en origineel. Het is bovendien ook ontzettend leuk om creatief bezig te zijn. Er zijn genoeg websites waarmee je online een geboortekaart kunt ontwerpen. Dankzij de handige ontwerptools van tegenwoordig is dit makkelijker dan je denkt. Je kunt daarnaast ook kiezen voor bestaande designs die je eenvoudig naar eigen wens kunt bewerken.

Inhoud van een geboortekaartje

Voordat je begint met het ontwerpen van een geboortekaartje, is het handig om te inventariseren wat er nou eigenlijk op een geboortekaart komt te staan. Je kunt dit natuurlijk zelf bepalen, maar er zijn een aantal dingen die altijd standaard vermeld worden. Het is vanzelfsprekend dat de naam van jouw kindje en zijn of haar geboortedatum in ieder geval op de kaart. Je kunt er ook voor kiezen om extra informatie zoals het tijdstip van de geboorte, lengte en gewicht erbij te plaatsen. Het is daarnaast gebruikelijk om jullie eigen namen en de namen van broers en/of zussen te vermelden. Ook jullie adres, telefoonnummer en bezoektijden staan meestal op de kaart.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het creëren van een eigen geboortekaartje. Tegenwoordig zijn er veel websites met ieder honderden designs waar je uit kunt kiezen. In elk thema zijn er wel designs te vinden. Je kiest zelf voor een formaat. Vervolgens kun je een design kiezen en deze aanpassen door jouw eigen tekst te plaatsen, andere kleuren te kiezen of extra elementen toe te voegen. Daarnaast kun je vaak ook kiezen voor ontwerpen waarbij je een foto kunt toevoegen. Dit maakt het geboortekaartje nog persoonlijker. Wil je een kaart die absoluut uniek is? Op veel websites kun je ook beginnen met een blanco kaart en de kaart helemaal naar eigen wens maken. Wanneer je klaar bent met het ontwerpen van een kaartje, is het mogelijk om een drukproef te bestellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*