Snel zwanger worden tips

Je hebt al tijden samen met je partner een kinderwens en jullie hebben besloten om er echt voor te gaan. Nu is dat besluit inmiddels al weer een tijd geleden en het is het zwanger worden nog steeds niet gelukt. Onbewust begin je je misschien wel af te vragen of het überhaupt wel gaat lukken op de natuurlijke weg, of jullie misschien hulp nodig hebben of ga je twijfelen aan of jullie eigenlijk wel in staat zijn om kinderen te krijgen. Herkenbaar? Heb je weleens aan de onderstaande tips gedacht?

Een gezonde voeding

De eerste tip die misschien erg voor de hand liggend is, is dat je gezond en gevarieerd eet! Niet alleen tijdens je zwangerschap moet je letten op je voeding, ook daarvoor al. Hoe meer goede basisstoffen jij al in je lichaam hebt hoe beter de omstandigheden voor een zwangerschap worden. De kans op zwangerschap neemt namelijk toe als je een gezond gewicht hebt. Verder is het aan te raden om op te passen met medicijnen als je zwanger wil worden. Als je voorgeschreven medicijnen krijgt kan je bijvoorbeeld overleggen met de arts over een oplossing, maar ook bij medicijnen zoals hoestdrank moet je voorzichtig zijn. Ook deze kunnen stofjes bevatten die schadelijk zijn voor je kind waardoor een zwangerschap misschien wel vroegtijdig wordt afgebroken. Naast dat je als vrouw je voeding kan aanpassen kan ook de man hierin een rol spelen. Hoe krachtiger en beweeglijker zijn zaadcellen zijn hoe meer kans er op bevruchting is. Om dit voor elkaar te krijgen kan ook de man wat meer zink en vitamine C eten, dit zorgt namelijk voor actievere zaadcellen!

Weet wanneer je vruchtbaar bent en blijf bewegen

Elke vrouw heeft natuurlijk een ander cyclus maar wat ze wel gemeen hebben is dat er per cyclus een aantal vruchtbare dagen zijn. De kans op een zwangerschap is tijdens deze dagen dus een stuk groter! Je vruchtbare dagen liggen rondom de dag van de eiersprong. Heb je nou geen idee wanneer dit bij jou is dan kan je een ovulatie test doen om jouw eiersprong te bepalen. Weet dus wanneer jou vruchtbare dagen zijn en vergroot de kans aanzienlijk. Blijf daarnaast ook gewoon genoeg bewegen, een gezond lichaam maakt de kans op een zwangerschap gewoonweg groter. Het dan natuurlijk niet de bedoeling dat je vanaf nu uren in de sportschool gaat staan omdat dit dan weer schadelijk kan zijn. Probeer bijvoorbeeld eens wat vaker de fiets te pakken, je zal zien dat dit al een stuk scheelt!

Geef de hoop niet op

Van het hopen op een zwangerschap en elke maand weer die teleurstelling verwerken kan je natuurlijk wat minder lekker in je vel zitten. En dat is ook heel normaal! Maar geef de moed niet op je bent namelijk niet de enige. Het is namelijk zo dat de meeste gezonde stellen pas na 3 maanden proberen zwanger zijn. Bij 1 op de 10 stellen is het zelfs zo dat dit na een jaar nog niet gelukt is! Geef het dus gewoon even tijd en laat je leven hierdoor niet bepalen. Dit geeft je namelijk alleen maar stress en stress is juist niet goed voor een eventuele zwangerschap. Zorg dus voor een fijne en stabiele omgeving en laat je vooral niet gek maken!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*