Zwangerschapskleding

Zwangerschapskleding suf en stom? Dan heb je niet goed gezocht! Tegenwoordig is er ontzettend veel leuke, hippe maar vooral ook comfortabele zwangerschapskleding verkrijgbaar.  Natuurlijk wil je niet te veel kleren aanschaffen omdat je nou eenmaal maar een paar maanden zwanger bent maar dat betekend niet dat je er niet modieus bij hoeft te lopen.

Zwangerschapskleding je ontkomt er niet aan

Met een goede basis set zwangerschapskleding kan je alle kanten op en je zal er tijdens je gehele zwangerschap gemak van hebben. Ook kun je veel kleding stukken uit je normale garderobe blijven dragen maar de meeste kledingstukken zullen al snel niet lekker meer zitten, voor je eigen comfort zijn de volgende basics handig om te hebben.

Investeer in een goede zwangerschapsjeans of een andere lange broek. Je buik gaat op een gegeven moment gewoon in de weg zitten, je broeken kunnen niet meer dicht, hier is geen ontkomen aan. Dit moment verschilt natuurlijk per vrouw, zo kan de één nog een paar maanden “normale” broeken blijven dragen, terwijl de ander na 2 weken al een zwangerschapsbroek aan trekt. Je merkt vanzelf wanneer een broek niet meer lekker zit.

Ook een legging is een echte basic die iedere zwanger vrouw in huis moet hebben. Vooral aan het einde van de zwangerschap kan een legging een comfortabele vervanging van een broek zijn. Naast broeken en leggings is het ook slim om wat T-shirts en vesten aan te schaffen. Dit om te voorkomen dat je “oude” kleding uit gaat rekken.

Om rekening mee te houden

Bedenk eens in welk seizoen je uitgerekend bent. Is dit bijvoorbeeld in de winter dan is het slim om een warme jas en wat extra truien te kopen. Je wil het namelijk echt niet koud hebben! Ben je juist in de zomer uitgerekend dan kan je de warme jas achter wegen laten maar kiezen voor wat luchtigere kleding om de zomer mee door te komen.

Ben je aan het einde van de zomer of in het najaar uitgerekend en wil je in de zomer wel gewoon gaan zwemmen? Schaf dan ook een speciale zwangerschapsbadpak of tankini aan zodat je verkoeling kan zoeken in het water. Een ander ding om rekening mee te houden met zwangerschapskleding is dat je niet meteen nadat je bevallen bent weer in je oude kleren past. Kies dus kleding uit die je ook in de eerste weken na de bevalling wil dragen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*